Bado gehandhaafd als dc

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Districtscommissaris (dc) August Bado van Tapanahony is de enige dc die nog niet vervangen is door de regering. Zowel Bado als minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport kent hiertoe de reden niet. “Er is wel aan ons meegedeeld dat er een wisseling van de wacht komt, maar waarom ik nog niet vervangen ben, is niet bekend bij me. Dat moet u vragen aan de nieuwe regering”, zegt Bado, tegen de Ware Tijd.

Emanuel bevestigt dat Bado wordt vervangen. “Hij zit nog even aan”, zegt ze. Echter, de minister kan niet precies aangeven wanneer de dc plaats zal moeten maken. “We doen het voorbereidende werk en wachten op een voordracht van de regering. Als dat nog uitblijft, is het nog niet nodig om Bado te vervangen”, zegt Emanuel.

Twee weken terug zijn er achttien nieuwe districtscommissarissen geïnstalleerd en hebben posten toegewezen gekregen. Alleen voor de post van Tapanahony was er geen nieuwe dc. “Een dc wordt beëdigd voor het leven en voor geheel Suriname. Ik blijf invulling hieraan geven en zet mijn werkzaamheden voort”, zegt Bado.

Hij draait om de hete brij heen op de vraag of hij de functie zal blijven bekleden, indien de regering hem vraagt om dat te doen. Hij zal wel plaatsmaken, wanneer hem dat wordt gevraagd. “Ik heb mijn werk naar eer en geweten gedaan en als er andere beleidsinzichten zijn, waarbij ik vervangen moet worden, zal ik daaraan gehoor geven”, zegt de burgervader. Hij nam in januari 2017 het roer over van de voormalige deken van dc’s Margaretha Malontie die toen naar het Paramaccagebied ging.(dwt)