Herexamenleerlingen Albina mogen toch gaan voor studiepakket

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – De onzekerheid bij eindexamenleerlingen van VOJ-Albina is weggenomen. Het ministerie van Onderwijs en Cultuur had aanvankelijk besloten dat sommige leerlingen wel herexamen mochten doen, maar sloot hen uit om een VWO, Havo of Natin studiepakket te halen. Hierop is het ministerie teruggekomen.

Biologieleerkracht Idris Fredison is hierover blij. Hij zegt tegen de Ware Tijd dat de kinderen goed zijn voorbereid op het herexamen van volgende week. “We gaan nu voor een goed resultaat. De leerlingen zijn beter voorbereid.”

De leerlingen van Albina waren niet voorbereid op de reguliere examens op 5, 6 en 7 augustus vanwege de Covid19-situatie en zouden pas later examen afleggen. Echter, kort vóór die data van augustus werd hen medegedeeld dat zij toch examen moesten doen, samen met de overige scholen. Van een optimale voorbereiding was daarom geen sprake. Van de 44 kandidaten zijn zeventien direct geslaagd, elf krijgen een herkansing en de overige zestien zijn afgewezen.

Aanvankelijk zou het reguliere examen voor Marowijne als een toetsmoment worden gehanteerd om te bekijken hoe ver de leerlingen zijn met de leerstof. Hierna zouden ze begeleid worden naar een examen dat op een ander moment zou worden afgenomen dan de landelijke data. Uiteindelijk zijn ze toch met de landelijke stroom meegegaan. De inschrijving voor de lagere jaren, die voor donderdag was gepland in Marowijne, is aangehouden vanwege een bijenplaag.(dwt)