‘Wanhopige’ werknemers op stoep VP

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vrijdag op de stoep van het Franklin Essed Regeringsgebouw een vertegenwoordiging van wat door het directoraat Volkscommunicatie Kabinet Vicepresident ‘wanhopige’ werkers wordt genoemd ontvangen. Het gaat om duizenden mensen die door de regering-Bouterse/Adhin in dienst zijn genomen bij de overheid. Brunswijk kreeg een petitie overhandigd.

Hij werd door hen gevraagd te bemiddelen in de situatie die is ontstaan. In de petitie geven de mensen aan al maanden werkzaam te zijn op de verschillende ministeries, maar nog geen loon te hebben ontvangen. Zij hebben daarnaast geen rechtszekerheid en worden met ontslag bedreigd. De groep uit district Commewijne werd vertegenwoordigd door Edwin Irion. Eerder in de week barricadeerden overheidsambtenaren uit district Coronie die in hetzelfde schuitje zitten de Oost-Westverbinding.

De regering-Santokhi/Brunswijk stelde op 31 juli in verband met onder meer de vele indiensttredingen en benoemingen van de afgelopen periode de presidentiële commissie ‘Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden’ in om de president te adviseren over het gezond maken van het landsdienarenapparaat. Hoewel hij aangaf begrip te hebben voor hun noden, hield Brunswijk de indieners voor dat de regering pas in staat is werknemers in dienst te nemen of aan te houden indien de staatsbegroting dat toelaat. De regering bekijkt nu hoe deze zaak af te handelen.(dwt)