Proclamatie van de Organisatie van Inheemse Vrouwen van Frans-Guyana (OFAG).

Proclamatie van de Organisatie van Inheemse Vrouwen van Frans-Guyana (OFAG).

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Cultuur

Village Esperance, Frans-Guyana: Proclamatie van de Organisatie van Inheemse Vrouwen van Frans-Guyana (OFAG).Op initiatief van de Inheemse vrouwen Anne-Marie Chambrier, Mikke Manewamo, Solange Biswana, Olivia Fraser, yopoto Bénédicte Fjeke werd op zaterdag 15 augustus 2020 een bijeenkomst in het dorp Esperance in Saint-Laurent du Maroni,gehouden.

Daarbij waren dertig Inheemse vrouwen aanwezig.De yopoto, kapitein van Village Esperance Claire Poulin opende de vergadering en sprak de aanwezigen toe. Het doel van deze bijeenkomst was om een ​​vereniging op te richten voor alle Inheemse vrouwen van Frans-Guyana in het binnenland als de kustvlakte om hen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Aan het einde van deze vergadering werd de oprichting van de Organisatie van Inheemse Vrouwen van Frans-Guyana (OFAG) geproclameerd.Het voorlopige bestuur wordt geleid door de Voorzitter Christine Alima.Voorzitter Christine Alima en haar team zullen als hun primaire missie hebben om de Inheemse vrouwen over het geheel grondgebied van Frans-Guyana te ontmoeten om zodoende een solide en duurzame samenwerkingsband binnen de organisatie op te bouwen.

Origineel bericht afkomstig van Federation Lokono de Guyane.

(fb Steven Jakaoemo)