Studenten in Servie krijgen US$ 15.000 van Brunswijk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Uit eigen zak heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk U$ 15.000 geschonken aan de medische studenten in Servië. Hiermee kunnen de studenten inschrijfgelden betalen en schoolboeken aanschaffen. Brunswijk deed deze donatie nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via Zoom. Het gesprek is geïnitieerd door niet-residerende ambassadeur in Servië, Gardelito Hew A Kee. 

Momenteel studeren 30 medische studenten in Servië. Het gaat om twee groepen waarvan de tweede groep pas is gestart met het 2e collegejaar. Volgens Hew A Kee doen de studenten het heel goed. Hij is nu bezig te onderhandelen voor het vertrek van nog eens 15 studenten. De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter kan vanwege de precaire financiële situatie de regering de studenten niet tegemoet komen, meldt het directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vp. 
Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons studeren in Servië en hebben namens de groep de Zoom meeting met Brunswijk bijgewoond. Benny zegt heel trots te zijn op zichzelf vooral omdat hij uit het binnenland komt. Hij deelt mee dat zijn studie succesvol, die in het Servisch wordt verzorgd, goed verloopt.  De studenten moesten een taaltoets doen, welke zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar zegt Alfons, maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd. 
Brunswijk is trots op de studenten die al 18 maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten één doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten. Hij ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terugkomen naar Suriname. De bewindsman is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid. Het beloofde bedrag is woensdag overgemaakt naar Servië.