Brunswijk blijft mijn leider

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Hoewel de twee elkaar al bijna een maand niet hebben gesproken, zegt JoĆ«l ‘Bordo’ Martinus dat de relatie tussen hem en Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk wat hem betreft niet is vertroebeld. “Brunswijk blijft mijn oom. A man e tan mi leider”, zei de politicus donderdag op vragen van de Ware Tijd thuis bij hem aan de Hanna’s Lustweg, waar hij voedselpakketten heeft verdeeld aan hulpbehoevenden.

De Abop-topper is op een structurenvergadering vorige maand op non-actief gesteld door het hoofdbestuur nadat hij zich publiekelijk kritisch had uitgelaten over de partijleiding en stappen die in regeringsverband werden genomen. Parlementariƫr Edward Belfort kreeg een waarschuwing.

Na de tuchtmaatregel besloot Bordo om voorlopig politieke rust te houden. Hij zegt tegen de Ware Tijd dat die nog voortduurt. “Wanneer ik terugkom, kom ik groots terug.” Of hij als Abopper terug zal komen, kan hij niet duidelijk aangeven. Hij zegt in ieder geval voor nu nog lid te blijven van de partij. “Als we elkaar na mijn schorsing niet kunnen vinden, zie ik welke richting ik opga. Ik heb voor mezelf een periode uitgezet, als ik tot een bepaalde periode niets verneem, ga ik mijn eigen weg op.”

Met zijn initiatief om pakketten uit te delen, wil de politicus zijn achterban laten zien dat hij niet ontmoedigd is geraakt. Zijn politieke activiteiten liggen wel stil, maar de sociale activiteiten gaan normaal door. Hij wil niet de indruk wekken dat als zaken niet gaan zoals hij wil, hij zich terugtrekt. Hoewel de politicus naar eigen zeggen formeel niet op de hoogte is gesteld van de tuchtmaatregel, maar deze via de media heeft vernomen, accepteert hij deze. “Wanneer je een hardhorend kind hebt, geef je hem af en toe een tik of een draai om het oor.”