Pico slachtoffer van concurrentiestrijd

Pico slachtoffer van concurrentiestrijd

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

PARAMARIBO – Ernesto Burke, manager van pakkendienst Pico, zegt dat ontvangen dozen niet op de bedrijfslocatie worden geopend. De afgelopen weken hebben verschillende personen op sociale media hun misnoegen geuit over geopende postpakketten die verzonden zijn via dit postbedrijf. Het laatste geval betrof een vrouw die tierde en vloekte tegen het personeel, toen bleek dat de helft van haar doos was leeggehaald.

“De dozen gaan langs verschillende schakels”, zegt Burke. Overtuigend zegt hij dat de pakketten niet binnen het bedrijf worden geopend. Hij legt uit dat het bedrijf te maken heeft met zware concurrentie, omdat zij een behoorlijk marktaandeel bezitten. Volgens hem is het slechts bij vijf van de tweeduizend zeevrachtpakketten misgegaan. Dit is voor hem het bewijs dat klanten tevreden zijn over de dienstverlening. “Er is een grote groep die blijft komen.” Burke: “Ik zet mijn handen in het vuur. Deze praktijken vinden niet plaats in het bedrijf.”

De Pico-topman benadrukt dat er een concurrentiestrijd gaande is. “Wij zijn niet bevoegd in de dozen te gaan.” Hij vindt het daarom vreemd dat er klachten van die strekking komen. Burke legt uit dat een doos soms stuk kan gaan omdat er vloeistoffen in zitten. Van diefstal binnen het bedrijf is er volgens hem geen sprake. De bewering dat medewerkers onderweg van de hoofdvestiging naar de filialen in de dozen graaien wordt door hem tegengesproken. Hij zegt dat één vestiging wekelijks tachtig tot tweehonderd zeepostpakketten ontvangt. “Mevrouw denkt u dat de medewerkers tijd hebben om ergens te stoppen om dozen uit te laden. Dat gebeurt niet, dat blijkt uit het aantal manuren.” Burke noemt zijn klanten dierbaar en wil ze met respect behandelen. “Als de klant ons in een negatief daglicht plaats dan houdt het op.”

De Pico-manager zegt dat hij en zijn medewerkers de handen in onschuld wassen en de verantwoordelijkheid nemen voor de verscheping en correcte afhandeling van de vracht. Ontevreden klanten geeft hij als advies mee het bedrijf persoonlijk te benaderen om na te gaan wat er precies is verzonden. Verder stelt hij dat het onmogelijk is binnen het bedrijf een doos open te breken, door de strenge camerabeveiliging bij elke vestiging. Tot nog toe hebben de beelden geen missstanden aan het licht gebracht.(dwt)