Passagiersboot Ms. Juliette weer in de vaart

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

NICKERIE – De passagiersboot MS. Juliette die de verbinding Apoera-Nickerie onderhoudt, zal na 2 weken weer in de vaart gaan.

Dit is besloten na overeenstemming met vertegenwoordigers van bedrijven en diverse instanties. Er zal een passagierslijst opgesteld worden. Deze lijst wordt gescreend door de plaatselijke arts en een verantwoordelijke bestuursambtenaar. Verder zal er voor vertrek van de boot controle gedaan worden door de bestuursdienst in samenwerking met het Nationaal Leger en de politie.

Districtscommissaris van het Bestuursressort Kabalebo, Josta Lewis, heeft vanmorgen een onderhoud gehad met de kapitein van de boot en deze maatregelen voorgehouden.

Passagiers zijn verplicht de boot met mond – en neusbedekking te betreden. Een iederdient zijn eigen hand sanitizer bij zich te hebben. Voor het instappen zal de temperatuur van elke passagier gemeten worden. Verder dienen de passagiers zich te houden aan de fysieke afstand van 1,5 meter.

Er geldt een verbod van verkoop en gebruik van alcoholische dranken op de boot en passagiers onder invloed van alcohol zullen niet toegelaten worden op de boot.

Voor de boothouder en bemanning zijn er speciale protocollen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de veiligheid van het personeel en de passagiers gewaarborgd wordt. Dc Senrita Gobardhan van Nickerie heeft toegezegd assistentie te verlenen voor het uitoefenen van controle wanneer de boot vanuit Nickerie richting Apoera vertrekt.