Benzineprijzen tussen SRD 10.81 en SRD 11.40

Benzineprijzen tussen SRD 10.81 en SRD 11.40

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

PARAMARIBO – De brandstofbeschikkingen zijn nu formeel uit. De prijzen bij de maatschappijen verschillen behoorlijk van elkaar. Gow2 is de goedkoopste met SRD 10.81 voor een liter benzine. Bij SOL moet SRD 11.40 neergeteld worden voor een liter benzine en voor super unleaded SRD 11.58. Bij RBE kost ongelode benzine SRD 11.32 voor een liter. 


Diesel bij Gow2 is SRD 10.04, bij SOL SRD 10.67 en bij RBE SRD 10.55. Bij de oliemaatschappijen vindt er ook onderlinge concurrentie plaats en de omstandigheden zijn verschillend. 


Intussen heeft minister Saskia Walden van Economische Zaken een overleg gehad met het bestuur van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond. Voorzitter Sirodjenie Jankie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om een informatief gesprek ging. De minister heeft uitgelegd dat de prijzen omhoog zijn gegaan omdat de wisselkoers geünificeerd is. Er geldt nu één wisselkoers voor de gehele economie.