Collectief van CLO-lidbonden kondigt actie aan

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

“Indien de brandstofprijs de komende week niet wordt teruggedraaid zullen we op straat gaan. De regering mag dat weten”. Dit heeft het Collectief van CLO-lidbonden vanmorgen tijdens een persconferentie medegedeeld.

“De regering zegt, dat wij partners zijn maar we worden niet gekend bij het nemen van besluiten. De regering heeft ons nooit uitgenodigd voor een gesprek om te praten over de verhoging. Deze prijsverhoging is ongepland. Ze zijn niet met ons in conclaaf gegaan over de brandstofprijsverhogingen,” zegt August Daniël, lid van het Collectief van CLO-lidbonden.

Het zijn ambtenaren die naar het werk moeten met de bus en de bustarieven zijn verhoogd en nu ook nog deze brandstofprijsverhoging, laat Daniël optekenen. “Het is te zwaar voor de ambtenaren. De mensen moeten twee tot vier bussen betalen per dag en dat zal veel kosten. De mensen komen al niet uit met de salarissen en met ook nog een brandstofprijsverhoging zullen ze de mensen dieper in de kosten jagen. Laten we gezamenlijk zoeken naar een oplossing. De verhogingen treffen ons allemaal. Regering if yh draai eng terug, komt u in de problemen,” voeren de vakbondsleiders aan.

Ook de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) zal deze actie ondersteunen. De komende week zullen de bonden zich hergroeperen. Verwacht wordt dat al de vakcentrales de actie zullen ondersteunen.

Secretaris-generaal van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO)
Michael Miskin zegt, dat er afspraken zijn gemaakt met de regering dat uiterlijk 16 september het pakket aan maatregelen zou worden gestuurd naar de vakcentrales en naar de Sociaal Economische Raad (SER) wat tot nu toe niet het geval is.

De vakcentrales en de SER zouden zich buigen over het pakket aan maatregelen en adviezen uitbrengen. “We hebben het pakket nog niet gezien wat zelf door de regering was aangeboden. Als je iets aanbiedt moet je je daaraan houden”, merkt Miskin op.

De vakbondsleiders geven verder aan dat het niet alleen om de verhoging van de bustarieven en brandstofprijs gaat, maar het gaat om meerdere emolumenten.

Simone Awanna