Regering Santokhi-Brunswijk houdt morgen persconferentie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De regering Santokhi-Brunswijk houdt morgen na lange tijd weer een persconferentie. De Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft de uitnodiging de deur doen uitgaan. Het onderwerp is de crisisbeheersing. Naast president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk, zullen ook aanwezig zijn de ministers Armand Achaibersing (Financien & Planning), Albert Ramdin (Bibis), Albert Jubithana (TCT), Parmanand Sewdien (LVV), Saskia Walden (Economische Zaken) en Uraiqit Ramsaran (Sozavo). De persconferentie begint om 10.00 uur in de Congreshal.

Bij haar aantreden, maar ook daarvoor had president Santokhi plechtig beloofd vaker met de bevolking in contact te treden. Aan de pers was ook beloofd op regelmatige basis persconferenties te houden. Vicepresident Brunswijk beloofde op zijn beurt dat elke woensdag na de Raad van Ministers (RvM)-vergadering er een persconferentie gehouden zou worden. Echter, na één of twee keer is dat niet meer gebeurt. Lange tijd is door de vrije pers kritiek geleverd op de regering hierover. De regering bleef zwijgen en besprak situaties via monologen of interviews aan haar eigen CDS.