Commerciële vluchten naar binnenland weer toegestaan

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus is het Surinaams luchtruim sinds 13 maart gesloten geweest voor lokale commerciële passagiersvluchten en internationale vluchten. In samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid en het Covid-19 Outbreak Managementteam wordt per ingaande 25 september 2020 het luchtruim opengesteld voor de lokale luchtvaart. Er wordt toestemming verleend voor het vervoer van passagiers naar lokale destinaties onder strikte navolging van de Covid-19 protocollen. De vliegmaatschappijen zijn verplicht de passagiers 48 uren voor de vlucht aan te melden bij het Covid-19 Outbreak Managementteam. Veder moet er manifest met detailinformatie van de passagiers en de goederen doorgespeeld worden van elke vlucht aan het managementteam. Hierna zal het outbreakteam bepalen als er groenlicht gegeven zal worden aan de maatschappij om de vlucht uit te voeren. De regering had de afgelopen periode toestemming gegeven dat alleen vracht, emergency en medische vluchten uitgevoerd mochten worden naar het binnenland.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) doet een dringend beroep op de maatschappijen om de protocollen in acht te nemen. Het luchtruim is ook opengesteld voor vluchten naar Curacao en Nederland. De KLM heeft aangekondigd dat zij vanaf nu 2 keer per week zal vliegen op de route tussen Paramaribo en Amsterdam.(sun)