Minister Amoksi: Politiemannen treden onrechtmatig op

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft in De Nationale Assemblee aangekondigd dat er een grondig onderzoek ingesteld wordt naar optreden van politiefunctionarissen op een goudveld in het Sarakreek-gebied. Zonder dat zij een opdracht daartoe hebben gekregen van de politieleiding of van het ministerie, hebben zij een kamp van goudzoekers met een graafmachine vernield. 

De Assembleeleden Mahinder Jogi (VHP) en Edward Belfort (ABOP) hebben deze kwestie aan de orde gesteld tijdens de openbare vergadering, vrijdag. Zij gaven aan dat personen in een helikopter gevlogen zijn naar het gebied. Volgens informatie zou het om politiemannen gaan. Minister Amoksi zei dat vermoedelijk garimpeiros gestuit zijn op 3 kg goud. De concessionaris heeft mannen ingeschakeld om de garimpeiros te verwijderen. De politiemannen hebben onrechtmatig opgetreden.
Assembleevoorzitter Marinus Bee vroeg de minister dat er geen ‘wild-west-situatie’ moet ontstaan in het binnenland. Ook de commissie Ordening Goudsector die onlangs is ge├»nstalleerd door vicepresident Ronnie Brunswijk weet niks van de situatie af. Het resultaat van het onderzoek wordt afgewacht(starnieuws)