Pg werkt eraan om Hoefdraad op Interpollijst te krijgen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiƫn, zal binnenkort op de lijst van de Interpol prijken. De procureur-generaal is bezig met de organisatie van de International Criminal Police Organization om zulks voor elkaar te krijgen. Dit maakte president Chandrikapersad Santokhi zojuist bekend in het parlement. Aan de regering werd door DNA-leden de vraag gesteld hoe het staat met de opsporing van de voortvluchtige minister, tegen wie een algemene opsporing in Suriname loopt. Al maanden is Hoefdraad niet te vinden door geen enkele opsporingsautoriteit. Tegen hem is er ook een uitreisverbod uitgevaardigd. Het exploot hiertoe kon niet bezorgd worden voor de ex-minister, omdat hij niet aangetroffen werd op zijn woonadressen.

Hoefdraad wordt verdacht van overtreding van de Bankwet, de wet Money Laundering, ambtsverduistering en oplichting in de zaak van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Naast verdachte Hoefdraad is er ook een opsporing gelast voor de Nederlandse adviseur van de CBvS, Rob Putter. Ook hij is niet te vinden. In deze zaak zijn 4 andere personen aangehouden en in verzekering gesteld. Deze zijn ex-governor Robert van Trikt, consultant Ashween Agnoe van Orion, algemeen secretaris van de CBvS, Faranaaz Hausil en de ex-directeur van de SPSB, Ginmardo Kromosoeto.(sun)