Oplichters doen zich voor als politievoorlichter Naarden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – De naam van hoofdinspecteur Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname (KPS) wordt misbruikt door oplichters, die ondernemers grote geldbedragen in Amerikaanse dollars hebben afgetroggeld. Naarden zou goudverkoper zijn via het Openbaar Ministerie. Het KPS heeft zaterdag benadrukt dat de hoofdinspecteur geen goudverkoper is.

Volgens de voorlichtingsdienst is het niet de eerste keer dat vermoedelijke dezelfde of meerdere oplichters de naam van Naarden misbruiken om personen op te lichten. Bij een eerder geval werd dat gedaan voor het aanvragen en verkrijgen van vuurwapenvergunningen.

Uit politieonderzoek blijkt dat kwaadwilligen telefonisch contact maken met ondernemers om goud te kopen via het parket van de procureur-generaal. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt om het geld af te geven aan een taxichauffeur voor het parketgebouw aan de Limesgracht.

Die taxichauffeur moet het geld dan brengen naar ‘Naarden’, die het goud met dezelfde bestuurder terug zal sturen. Echter, nadat de benadeelden het geld hebben afgestaan aan de taxichauffeur horen ze niets meer van de oplichter(s).(dwt)