Nep-geldwisselaar licht mensen op

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – De 53-jarige Delano L. is op woensdag 16 september aangehouden en opgesloten voor verduistering. Delano, die als parkeerwachter werkzaam is nabij de Centrale Markt, wist meerdere personen ervan te overtuigen dat hij vreemde valuta voor hun kon kopen tegen een redelijke prijs.

Naderhand kwamen de mensen erachter dat wat Delano vertelde een leugen was. Een aantal personen hebben aangifte van verduistering gedaan tegen Delano. Het Surinaams geld dat Delano van aangevers ontvangen heeft om vreemde valuta te kopen, heeft hij ten eigen bate aangewend.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Delano, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek. Overige benadeelden, die aangifte wensen te doen, worden opgeroepen in contact te treden met de afdeling Kapitale Delicten. Deze afdeling is ondergebracht op het politie bureau Nieuwe-Haven. (KPS)