Drie personen omgekomen door verdrinking

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
condoleance

PARAMARIBO – De politie Public Relations maakt melding van dat drie personen in twee afzonderlijke gevallen om het leven zijn gekomen door verdrinking. Het gaat om Milano Apianai (22) en de 24-jarige Gerto Darson en Furgin Willems.

Het Regio Bijstand Team Oost heeft zaterdag samen met plaatselijke bewoners, het ontzielde lichaam van Milano Apianai uit de Marowijnerivier geborgen. Hij moet op donderdag 24 september te water zijn geraakt, toen de boot waarin hij zat kapseisde. Het slachtoffer was met andere mannen in een boot op de Marowijnerivier. Op een bepaald moment sloeg de boot om ter hoogte van de samenvloeiing van de Lawa- en de Tapanahonyrivier. Met uitzondering van Milano wist eenieder zichzelf in veiligheid te brengen. Milano verdween in de diepte.
Darson en Willems zijn op zaterdag 26 september verdronken in de Tapanahonyrivier nadat een boot waarin zij zaten omsloeg. Er voeren nog vier andere mannen in de boot. Die wisten zichzelf met moeite in veiligheid te brengen. Het bootongeval vond plaats ter hoogte van Koikondre. De mannen waarin vanuit het dorp Puketi vertrokken
De drie ontzielde lichamen zijn overgebracht naar Paramaribo en in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.