Gold Cup: Suriname in groep met Costa Rica en Jamaica

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – De tegenstanders van Suriname in de Concacaf Gold Cup 2021 zijn bekend. De nationale voetbalselectie werd maandagavond tijdens de loting in Miami, Florida (Verenigde Staten) in groep C ingedeeld met Costa Rica en Jamaica. De vierde ploeg is nog niet bekend.

Costa Rica participeert voor de vijftiende keer, Jamaica voor de twaalfde. Sinds het toernooi werd omgedoopt tot Gold Cup was het Suriname tot vorig jaar niet eerder gelukt zich te kwalificeren. “Welcome to this Gold adventure”, werd het land maandagavond verwelkomd op de Facebookpagina van het toernooi.

Eerder toen het evenement bekend stond als het Concacaf kampioenschap had Suriname twee keer meegedaan: in 1977 en in 1985 voor het laatst. ‘Natio’ kwalificeerde zich op 18 november 2019 voor de Gold Cup door gastland Nicaragua met 2-1 te verslaan. Door de winst promoveerde het team ook naar de A League van de Concacaf Nations League.

De zestiende editie van de Gold Cup stond aanvankelijk op schema voor 2 tot en met 25 juli, maar werd verplaatst naar 10 juli tot en met 1 augustus. Speellocatie is de Verenigde Staten. In groep A zitten recordkampioen en titelverdediger Mexico, El Salvador en Curaçao.

Poule B wordt gevormd door het gastland de Verenigde Staten, Canada en Martinique. Honduras, Panama, Grenada en Qatar vormen groep D. Qatar, Asian Cup-kampioen en gastheer van het Fifa WK 2022, doet als gastmee aan de Gold Cup van 2021 en 2023.

In de poules A, B en C moet de laatste plek nog worden ingevuld door de winnaar van de prelims 9, 7 en 8. De match-ups van de prelims zijn ook al bekend. Haïti komt uit tegen Saint Vincent en de Grenadines en Bermuda tegen Barbados. De twee winnaars bekampen elkaar om een plek in groep B.

Guatemala staat tegenover Guyana en Guadeloupe kruist de degens met de Bahama’s. De twee winnaars ontmoeten vervolgens elkaar voor een plek in de groep van Suriname. Trinidad en Tobago speelt tegen Montserrat en Cuba tegen Frans-Guyana, waarna een plek in poule A op het spel staat in de confrontatie tussen de winnaars.(dwt)