Scholen Boven-Suriname en Sipaliwini niet open wegens betalingsachterstand bus- en boothouders

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

BROKOPONDO – De scholen in de gebieden Pokigron tot en met Langu en Pikin Rio in het Boven-Suriname- en Sipaliwinigebied, waaronder Tapanahony zijn op 1 oktober, de eerste schooldag, niet opengegaan. De reden hiervoor is een betalingsachterstand bij de bus- en boothouders die leerkrachten naar hun standplaatsen moeten vervoeren.

Hoewel het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur nog niets van zich heeft laten horen, zeggen de bewoners van deze delen van ons land wel begrepen te hebben dat de bus- en boothouders die leerkrachten naar hun standplaatsen moeten vervoeren, een betalingsachterstand hebben vanwege de overheid en zij hun vervoerstaken pas zullen uitvoeren wanneer deze achterstand is ingelopen.

NPS-assembleelid Gregory Rusland heeft desgevraagd te kennen gegeven dat minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap en Cultuur hem heeft verteld dat er inderdaad transportproblemen worden ondervonden, maar dat eraan wordt gewerkt om deze zo snel als mogelijk op te lossen

Dennis Schmidt, nieuwsprogrammamaker bij Radio Koyeba en lid van het mediateam van de BEP, heeft aangegeven dat er geen voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn getroffen voor de gebieden Pokigron tot en met Langu en Pikin Rio in het Boven-Suriname- en Sipaliwinigebied, waaronder Tapanahony.

Volgens hem houden de transporteurs voet bij stuk dat ze eerst hun achterstallige gelden moeten ontvangen. Gehoopt wordt dat de assembleeleden die het binnenland vertegenwoordigen, deze onacceptabele situatie bij de regering zullen aankaarten.

Carla Tuinfort