Leerkrachten Loka Loka kaarten problemen aan bij VP Brunswijk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Leerkachten uit Loka Loka, een dorp in het Boven- Marowijnegebied, vragen aan de overheid via vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aandacht voor enkele brandende vraagstukken.

Woensdag hebben leerkrachten van de basisschool O.S Loka Loka een petitie overhandigd aan de vp, waarin ze vragen dat hun veiligheid gewaarborgd wordt.

Al geruime tijd zijn deze leerkrachten slachtoffer van vernielingen of inbraken in hun woningen, die vaak genoeg tijdens de schooluren plaatsvinden. De vicepresident hoorde de leerkrachten aan en gaf aan begrip te hebben
voor hun situatie.

Brunswijk zei dat er reeds met de plaatselijke kapitein is gesproken over de situatie van de leerkrachten. Hij beloofde dit probleem te bespreken tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, en in het bijzonder onder de aandacht van de minister van Onderwijs, Marie levens, te zullen brengen.

De leerkrachten hebben elk van de vicepresident een bedrag van SRD 500 ontvangen als bijdrage voor de start van het nieuw schooljaar, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.