You are currently viewing 9 personen dakloos door woningbrand Albina

9 personen dakloos door woningbrand Albina

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

ALBINA – Een laagbouw houtenwoning aan de Singateteweg te Albina is vrijdagmiddag omstreeks 14.58 uur geheel in vlammen opgegaan. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de brandweer binnen 4 minuten op het brandadres arriveerde. Ter plaatse aangekomen trof de brandweer een uitslaande brand aan.

Volgens Pinas woonde in het pand een echtpaar met 7 kinderen. Ten tijde van de brand waren 5 kinderen thuis. Het gaat om een woning met een oppervlakte van 6 bij 7 meters. Op het terrein waren drie huizen. Eén van de buren heeft de brand in de woning ontdekt. Hij heeft terstond alarm geslagen, waarna de brandweer meteen uitdrukte. 

“Dit afgebrand huis was niet aangesloten op het EBS-net en het was ook niet tegen brand verzekerd. De eigenaar tapte stroom van één van de buren. Een belendend pand dat in aanbouw is heeft schroeischade opgelopen. De kozijnen zijn afgebrand door de vlammen”, legt Pinas uit. De brandweer heeft uit het brandend pand 2 gascilinders elk van 28 lbs verwijderd en veiliggesteld. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De politie van Albina is belast met het onderzoek.