You are currently viewing Bustarief Paramaribo-Atjoni verlaagd naar SRD 80

Bustarief Paramaribo-Atjoni verlaagd naar SRD 80

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Het bustarief op de route Paramaribo-Atjoni vice versa is omlaag gebracht van SRD 115 naar SRD 80. Dit laat minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) desgevraagd weten aan de Ware Tijd.

Sinds de nieuwe bustarieven zijn ingevoerd, werd er SRD 115 betaald voor een busrit op de route Atjoni (185 km), terwijl voor de veel langere route Paramaribo-Nickerie (237 km) minder moet worden neergeteld: SRD 88. Er is naar aanleiding hiervan een discussie ontstaan omdat sommige mensen het verschil van tarief, gelet op de afstand, onredelijk noemden. Er werd aangedrongen op een lager tarief.

DNA-lid Edgar Sampie, die de discussie had aangezwengeld, is content met de SRD 80 die is overeengekomen. “Dit betekent ook dat de minister mij heeft gehoord en werk ervan heeft gemaakt”, zegt hij. De parlementariër zegt dat het tarief “breed” gedragen is op basis van positieve reacties die hij uit het veld heeft gekregen.

Eerder noemde Sampie de scheve tariefsverhouding “discriminerend” naar de bewoners van het Boven-Surinamegebied toe. Dat hierin verandering is gebracht, doet hem goed. “Ik ben tevreden dat de mensen nu minder hoeven te betalen.”. De Ware Tijd heeft getracht om ook een reactie te vernemen van een buschauffeur op de route, wat echter niet is gelukt.