You are currently viewing Covid-19-bestrijding binnenland hoog op agenda ROS-minister

Covid-19-bestrijding binnenland hoog op agenda ROS-minister

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) deed tijdens een bezoek aan het Matawai-gebied een beroep op de traditionele gezagsdragers, lokale bewoners en districtscommissaris Walter Bonjaski om de koppen bij elkaar te steken en de situatie rond het Covid-19-gebeuren beter aan te pakken.

De minister verzocht de binnenlandbewoners de regels in acht te nemen en de ernst van het coronavirus niet te onderschatten. De delegatie verbleef tussen 9 en 11 oktober in het gebied.

n deze periode is er een tweedaagse gran krutu gehouden waarbij minister Emanuel vertegenwoordigers van het inheems en marron traditioneel gezag heeft aangehoord. Hierbij zijn de noden en vooruitzichten van deze groepen gepresenteerd en aangehoord.

De organisaties hebben via stichting A Marron Kompas, die als tussenpersoon fungeert, het Pusugrunu Strategisch Ontwikkelingsplan (PSOP) overhandigd aan de regering.

Minister Emanuel zegt dat zij zich zal inzetten om samen met de regering eraan te werken dat aan de wensen van de bewoners wordt tegemoetgekomen en het binnenland verder tot ontwikkeling wordt gebracht. Het Matawai-gebied ligt in het district Sipaliwini, dat het zesde district was dat door de regeringsdelegatie is bezocht.