You are currently viewing Actieve Bizanen moet zich ook registreren

Actieve Bizanen moet zich ook registreren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Naast de landsdienaren met een onduidelijke status, die zich in de periode 7 oktober tot en met 12 oktober konden registreren op het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), moeten ook de actieve Bizanen ressorterende onder de directoraten Binnenlandse Zaken, Algemene Zaken en HRM zich registreren.

Dit vindt plaats in het kader van de voortgezette registratie met betrekking tot het personeelsbestand.
Biza-minister Bronto Somohardjo geeft aan dat er gebleken is, dat er een verschil is tussen de betaallijst van Cebuma en het personeelsbestand op het ministerie.

Na deze registratieronde wil de minister een ‘landsdienaren informatie unit’ opzetten, waar ambtenaren terecht kunnen met hun vragen en problemen. De minister zegt, dat Bizanen werkzaam in de andere districten ook geregistreerd zullen worden. Er zullen missies vanuit het ministerie worden afgevaardigd. Hiervoor worden de instructies van de president afgewacht.

De registratie begint op dinsdag 13 oktober tot en met zondag 18 oktober ’20 op het hoofdkantoor van Biza aan de Wilhelminastraat tussen 14.00 en 18.00 uur.

Voor de registratie moet worden voorgelegd:
– een geldige legitimatie bewijs
– aanstellingsbeschikking van Biza
– diploma van hoogst genoten opleiding

Bij de registratie van landsdienaren met een onduidelijke status hebben ruim 1.600 personen zich aangemeld.

Biza-directeur Mohamad Eskak geeft aan dat na de verzameling van alle data een screening en toetsing komt. De bevindingen worden in een evaluatierapport vervat. Dit rapport zal aangeboden worden aan president Chandrikapersad Santokhi, in afwachting van verdere instructies.

Zowel de directeur, als de minister benadrukken, dat het niet de bedoeling is om mensen brodeloos te maken. Zij benadrukken dat er naar alle alternatieven gekeken zal worden om tot een oplossing te komen. Eskak legt uit dat verzamelde data vertaald wordt naar een voorstelling verbonden aan Key Performance Indicators (KPIs). Echter zijn deze volgens hem op het ministerie niet meer relevant oftewel outdated.

Met de registratie wil hij de switch maken naar meer een data-gedreven overheid om meer oplossingsgericht te kunnen werken. Somohardjo roept alle Bizanen op om zich te registeren, zeker wanneer zij willen weten wat hun rechtspositie is.