You are currently viewing First lady nu ook algemeen directeur Kabinet President

First lady nu ook algemeen directeur Kabinet President

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Mellisa Santokhi-Seenacherry is behalve first lady van de Republiek Suriname, lid van de Raad van Commissarissen bij Staatsolie en vicevoorzitter van de presidentiële commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden, per 1 oktober 2020 ook benoemd in de functie van algemeen directeur van het Kabinet van President.

Daarnaast is Santokhi kort na de verkiezing van haar man tot president van Suriname, beëdigd tot advocaat bij het Hof van Justitie in Suriname.

Suriname Herald heeft de hand weten te leggen op een circulaire die is ondertekend door de directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, Adjaykoemar Moensi. Deze circulaire heeft Moensi verstuurd naar alle lijn- en staffunctionarissen, diensthoofden en overig personeel verbonden aan het Kabinet van de President van de Republiek Suriname.

Opvallend is dat deze brief op 8 oktober is verstuurd, maar dat de overheidsvoorlichtingsdienst Communicatiedienst Suriname hiervan geen melding heeft gemaakt. President Chan Santokhi zei bij zijn aantreden dat hij gaat voor transparante communicatie naar het volk toe.

Er is veel kritiek in de samenleving op alle benoemingen van familieleden en vrienden door de regering. De regering trekt zich echter weinig aan van alle kritiek.

Eerder zei president Santokhi in het programma Krin Taki, dat hij zijn partner mag inzetten als hij zelf ziet dat zij de competenties bezit om een functie in te vullen naast haar first lady-schap. Hij zei dat hij een nieuwe visie heeft wat dat betreft.

Voorts wordt in de circulaire melding gemaakt van de benoeming van Arunkoemar Hardien als directeur Politieke- en Beleidsaangelegenheden van het Kabinet van de President.(sherald)