You are currently viewing Gajadien niet positief over benoeming echtgenote president

Gajadien niet positief over benoeming echtgenote president

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

In de samenleving zijn heftige discussies gaande over de circulaire die rondgestuurd is dat de echtgenote van de president, Melissa Santokhi-Seenachery, fungerend algemeen directeur van het Kabinet van de President is per 1 oktober. Veel mensen zijn er verontwaardigd over dat de first lady deze post moet bekleden. Zij zit ook in de raad van commissarissen van Staatsolie en de commissie ‘Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden’. 


Coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien (VHP) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij niet heeft begrepen dat de echtgenote van het staatshoofd formeel benoemd is in de functie. Zij heeft vanaf dag één de president bijgestaan op het kabinet. “Maar als de president mij advies zou vragen over het benoemen van zijn echtgenote als algemeen directeur op het kabinet, zou ik geen positief advies geven”, drukt Gajadien zich diplomatisch uit. 


Assembleelid Ivanildo Plein (NPS) heeft op zijn Facebookpagina ronduit kritiek geleverd op de zoveelste benoeming van Santokhi-Seenachery. Hij vindt dat “men lak heeft aan wat het volk zegt.  Al enkele maanden wordt gevraagd door het volk om nepotisme achterwege te laten, maar deze schijnt aan dovemansoren voorbij te gaan”. Plein heeft in diverse interviews zijn standpunt verduidelijkt.(starnieuws)