You are currently viewing OS Wonoredjo te Moengo gesloten vanwege Covid-19 geval

OS Wonoredjo te Moengo gesloten vanwege Covid-19 geval

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

MOENGO – De Openbare School Wonoredjo te Moengo is vandaag gesloten vanwege een geval van Covid-19. Een leerkracht van de school is positief getest. De patiënt is inmiddels op eigen kosten vervoerd naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Gisteravond zijn de overige leerkrachten allemaal individueel gebeld door de directeur van het BOG om te kijken in hoeverre het nodig is dat zij in quarantaine moeten.

Het onderhoofd van de school moet wel verplicht in quarantaine omdat zij in nauw contact is geweest met de desbetreffende leerkracht. Echter maken de andere leerkrachten zich zorgen. In gesprek met Sun geven zij aan dat de verschillende instanties op de hoogte zijn gesteld. In deze bedoelen zij de rayon inspecteur Marowijne, de Dc, Minowc, parlementariërs en ook de vicepresident zijn op de hoogte gesteld. Er is hulp gevraagd om de school te ontsmetten maar daar is niet op gereageerd.

Door het BOG werd aangegeven dat zij dat niet doen. Het is de leerkrachten niet duidelijk wat er gedaan moet worden.  Hun wordt slechts aangegeven dat het Minowc reeds stappen heeft ondernomen. Een leerkracht geeft aan Sun aan dat zij in overeenstemming met de inspecteur de school gisteren dicht hebben gehouden. Van de directeur van het Minowc echter kregen zij te horen dat zij dat niet mochten doen. 

De leerkrachten weigeren de school te openen zonder dat er een grondige reiniging heeft plaatsgevonden. Tussen de leerkrachten zijn er een paar die in verwachting zijn en anderen zijn chronisch ziek. De ouders van de leerlingen zijn ook overbezorgd. Daarnaast worden de kinderen van de leerkrachten die op andere scholen zitten ook al geweigerd. Die scholen gaan ervan uit dat de kinderen hun moeder werkt op een school waar een Covid geval is vastgesteld.

De leerkrachten zitten met de handen in het haar. De OS Wonoredjo telt 23 leerlingen. Het is de oudste en grootste school van Marowijne. De dc heeft de leerkrachten aangegeven dat zij aan handen en voeten gebonden is en niks voor de school kan betekenen. De leerkrachten persisteren op een grondige schoonmaak van de school. Zij hopen van harte dat er spoedig een oplossing komt zodat zij weten waar ze aan toe zijn.(sun)