Brunswijk: “Regering menens land naar grotere hoogtes te brengen”

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – De regering-Santokhi is menens het land naar grotere hoogtes te brengen. Die garantie gaf vicepresident Ronnie Brunswijk zijn gehoor in Wanica vrijdag tijdens het bezoek van de regeringsdelegatie aan dit district.

“De regering zal met man en macht werken om Suriname te krijgen waar het moet zijn”, aldus de vicepresident. Refererend naar de mogelijkheden en potenties van Wanica en welke districtscommissaris Suraksha Sital-Hirasing eerder in haar spreekbeurt aan de regeringsfunctionarissen had voorgehouden, zei vp Brunswijk ervan zeker te zijn dat de regering het district op basis hiervan tot ontwikkeling kan brengen

Hij vraagt echter wat geduld. Vooral omdat het tijd vergt om zaken te inventariseren en weer op spoor te brengen nadat de vorige regering bij de verkiezingen door het volk is afgezet. De vp zegt te weten dat het volk haast heeft en actie wil zien. Die actie gaat volgens hem ook komen. “Maar we moeten alles eerst inventariseren, kijken waar zaken fout zijn gegaan en belangrijk is wat we hebben overgenomen.” Hij benadrukt dat zaken evalueren inderdaad tijd vergt, maar de regering kan niet aan de slag als zij niet weet waar ze moet beginnen. “We vragen daarom geduld, het gaat goed komen, we gaan Suriname weer tot ontwikkeling brengen”, belooft de vp.

Hij zegt dat de regering grote plannen heeft met het land. Het gaat om twee districtskinderen die leidinggeven aan het land, twee districtskinderen die volgens vp Brunswijk weten wat armoede is en wat het is om te overleven met weinig inkomen.

Hij benadrukt dat president Santokhi een batterij aan deskundigen tot zijn beschikking heeft en het staatshoofd zal met zijn team ervoor zorgen dat er binnen korte termijn wat verlichting komt. Hij betitelde president Chandrikapersad Santokhi als een staatshoofd dat zich houdt aan zijn beloften en daarop staat. Dat is dan ook de reden dat hij met zijn regeerteam de districten aandoet, zoals beloofd was na de verkiezingsoverwinning.