You are currently viewing Brunswijk heft schorsing Bordo op

Brunswijk heft schorsing Bordo op

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft maandag tijdens de ingebruikname van het ABOP-centrum te Latour meegedeeld dat de schorsing van Joël ‘Bordo’ Martinus is opgeheven. Hij kan weer functioneren als bestuurslid van de partij. Brunswijk gaf zijn gehoor te kennen dat niet alleen Bordo, maar iedereen in de partij zich correct dient te gedragen.”Bordo kan weer vrij naar ABOP komen”, deelde Brunswijk mee. Zijn mededeling werd met applaus begroet. Martinus zegt aan Starnieuws dat hij door enkele personen is gebeld dat zijn schorsing is opgeheven, maar formeel heeft hij nooit gehoord dat hij is geschorst. 

ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas deelt mee dat de schorsing is opgeheven, na goed overleg met de structuren van de partij. Martinus kan weer normaal functioneren binnen de ABOP. 

Martinus zegt door stress op de Spoedeisende Hulp te zijn beland zondag. Hij had last van hoge bloeddruk en maagpijn. Maandag is hij weer ontslagen en moet het rustig aan doen. Brunswijk heeft hem zondag gebeld in het ziekenhuis en aangegeven dat alles weer in orde komt. “Ik was nooit eerder in het ziekenhuis beland en had nooit last van ziekten. Maar ik heb sinds mijn schorsing veel stress opgelopen. Ik had het volk beloofd dat het beter zou gaan met het land. Ik heb niets kunnen doen door de straf die ik heb gehad”, zegt Marinus.  

“Toen ik mij niet goed voelde, kon ik zelfs niet rijden. De buren hebben mij naar de dokter gebracht. Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, herhaalt Martinus een paar keer. Hij heeft partijtopper tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee gebeld onderweg, die de arts heeft ingeschakeld. Toen Brunswijk hoorde dat zijn partijgenoot ziek was, heeft hij hem gebeld. “Ik had twee maanden zijn stem niet meer gehoord. Maar hij weet wat mijn waarde is in de partij, ook al hitsen sommigen hem op tegen mij”, merkt Martinus op. Hij zegt benieuwd te zijn welke straffen anderen in de partij zullen krijgen als zij fouten maken. “A strafu no de moro, maar mi siki en mi no habi prisiri now. Maar ik ga mij inzetten voor het volk en de beloften moeten worden nagekomen”, zegt de politicus. (starnieuws)