You are currently viewing Zoon Santokhi kritiseert benoemingen first lady

Zoon Santokhi kritiseert benoemingen first lady

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Richano, de zoon van president Chandrikapersad Santokhi, heeft in spraakberichten die sinds gisteren viraal gaan forse kritiek geleverd op de controversiële benoemingen van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry door het staatshoofd. Als VHP-lid en als zoon is hij tegen de benoemingen. “Als man kan je toch niet toelaten dat die vrouw je chanteert?” werpt hij op.

Volgens hem zou de president de geldingsdrang van zijn vrouw moeten remmen. Richano zegt er geen verklaring voor te hebben dat Santokhi zijn wederhelft zo royaal heeft geaccommodeerd. Hij vraagt zich af of Santokhi-Seenacherry de enige persoon in het land is die “super hoog opgeleid” en competent is.

De man lanceert ook een frontale aanval op het karakter van de first lady. Ze zou “arrogant en bekakt” zijn. In haar ambities zou ze volgens Richano tegen de schenen hebben geschopt van ministers en coalitietoppers. Volgens hem beseft de vrouw niet dat ze door coalitiepartners te schofferen zelfs een breuk in de coalitie zou kunnen veroorzaken.

Hij vraagt zich af of Santokhi-Seenacherry zich speciaal via posities op het kabinet van de president nuttig kan maken voor de regering en het land. Richano gelooft niet dat de presidentsvrouw zo begaan is met Suriname. “Geloof niet erin. Ze doet het niet voor het land. Het is privébelang, puur privébelang van Mell S.”

De man vreest dat de benoemingsperikelen de president politieke schade zullen berokkenen. In de VHP zou er al onvrede zijn over de gang van zaken en hebben verschillende assembleeleden van de partij hierover hun misnoegen al laten blijken.

Mensen zouden het er niet mee eens zijn dat terwijl de partij over voldoende kader en harde werkers beschikt, Santokhi-Seenacherry meerdere posities heeft gekregen. “In de partij kennen ze haar niet eens, want ze was er nooit. Ze ging nooit werken… Gewoon schandalig man, dat je met het zweet van anderen gaat pronken; dat je met de veren van anderen gaat pronken. Dat is gewoon schandalig. Waar is haar schaamtegevoel?”

Ook vraagt de zoon zich af waar het rechtvaardigheidsgevoel van zijn vader is gebleven. Deze zaak moet de president snel oplossen voordat meer partijgenoten zich tegen hem zullen keren. “Als zoon wil ik het beste voor mijn vader, maar als hij fout is moet ik het gewoon kunnen zeggen. Hij is niet corrupt, maar hij moet optreden”, aldus Richano.

Uit andere spraakberichten blijkt dat meerdere personen geprobeerd hebben hem ervan te weerhouden zijn misnoegen over de gang van zaken via sociale media te lanceren. “Ik ben echt teleurgesteld in jou. Ik had een deal met je om dat ding niet te verspreiden. Ik vraag me af wat er met je aan de hand is. Je had naar ons moeten luisteren. Nu is er geen ruimte meer om te onderhandelen. Yu lasi en yere, Richano”, zegt VHP’er Gadjradj ‘Pet’ Gajadien in een WhatsApp-spraakbericht. “Y’e fuck a kel op, yongu Richano. Y’e fuck a man op. Y’e fuck a man op, brada“, gispt Gajadien.

Ook VHP-sympathisant tevens ondernemer Henk ‘Bhoeppa’ Panday is diep teleurgesteld. Ook hij zou Santokhi’s zoon hebben gewaarschuwd. “Toch heb je die valse clip gemaakt en gelanceerd. Je moet me vanaf vandaag nooit meer bellen en appen, want je bent een zoon niet waard, jongen.” Panday vraagt zich af of Richano zich op deze manier heeft geuit, omdat hij geen hoge post van zijn vader heeft gekregen.(dwt)