You are currently viewing Na veel spanningen start Makamboa werkzaamheden in East Tailing Road gebied

Na veel spanningen start Makamboa werkzaamheden in East Tailing Road gebied

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

Na veel spanningen die vorige jaar waren ontstaan tussen Rosebel Gold Mines NV en de gouddelvers van Nieuws Koffiekamp, verenigd in Makamboa, zullen de werkzaamheden in het East Tailing Road gebied opgestart worden. Het heeft zeker een jaar geduurd om aan de slag te gaan.

De toenmalige ministers van Natuurlijke Hulpbronnen hebben gesprekken gevoerd met het bedrijf. Ook het ministerie van Regionale Ontwikkeling, de districtscommissarissen van Brokopondo en de toenmalige president hebben uiteindelijk na de gesprekken 68 ha toegewezen aan het dorp. Daarna heeft de ondertekening van de protocollen plaatsgevonden.

Nu het gebied klaar is voor de opstart, heeft het traditioneel gezag de opstart gezegend. Makamboa heeft beloofd het beter te zullen doen.

Culturu.com