You are currently viewing Discussieavond JAPIN over juridische status grensgebied Suriname en Guyana

Discussieavond JAPIN over juridische status grensgebied Suriname en Guyana

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Het wetenschappelijk bureau van de Nationale Partij Suriname(NPS), JAPIN, organiseert een discussieavond getiteld: Juridische status van het grensgebied tussen Suriname en Guyana.

De regering is bezig plannen uit te werken voor een bouw van een brug over de Corantijnrivier. critici zijn van mening dat er weinig rekening wordt gehouden met het grensconflict tussen Suriname en Guyana.

Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt.

President Chandrikapersad Santokhi en zijn collega Irfaan Ali zullen met op 25 november een overeenkomst tekenen en hun zegen geven aan dit project, wat zal leiden tot de start van de eerste fase.

De eerste fase zal inhouden het uitvoeren van studie om na te gaan welk ontwerp het beste is, de haalbaarheidsstudie en de sociaal, milieu en economische impactstudie. Dit traject zal iets langer dan een jaar in beslag nemen.

Terwijl deze fase gaande is wordt er verder gesproken over de financiering, het beheer en de opzet van faciliteiten rond de brug om het economisch verkeer verder te stimuleren.

De lezing van JAPIN wordt gehouden op 30 oktober in Grun Dyari.

Inleiders van de avond zijn: Derrick Ferrier en oud-president Ronald Venetiaan.