Brunswijk schiet de first lady te hulp

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op de 40ste jaardag van first lady Melissa Santokhi-Seenacherry een bijzonder verzoek gedaan aan de Surinaamse gemeenschap. “Geef de first lady alle ruimte en respect om haar werk te kunnen doen”, zei vp Brunswijk in een videoboodschap gisteren op haar jaardag. “Ik zie van heel dichtbij hoe hard de first lady werkt. Ze leest stapels aan stukken en screent ze ook, voordat president Chandrikapersad Santokhi zijn handtekening kan plaatsen eronder. Voor dit werk heb je dan iemand heel betrouwbaar nodig. Een vertrouwenspersoon die alles goed checkt voordat er getekend wordt door de president. Nu kan de president vertrouwelijk alles blind tekenen. En dit alles doet de first lady zonder enig betaling”, zei Brunswijk. “Me begi unu fu gi a first lady ruimte.”

Volgens Brunswijk zal de first lady met de tijd, totdat een andere betrouwbare persoon is getraind, afbouwen en haar normale taken gaan beoefenen. Dat first lady Melissa dit werk op het kabinet van de president doet, is volgens de vicepresident goedgekeurd in de politieke top. “Ik vraag de samenleving om dit besluit te accepteren. Laat je niet ophitsen door de oppositie”, verzocht hij aan de achterban van de politieke partijen VHP, Abop, PL en NPS. “Ook de vorige president had een vertrouwenspersoon daar nodig en had zijn dochter Peggy geplaatst als chef-staf. Toen heeft niemand iets gezegd”, gaf Brunswijk aan.

De vicepresident zei verder dat de regering Santokhi-Brunswijk aangetreden is, omdat het volk moe was van de regering Bouterse. “Ik verzoek de bevolking de regering een kans te geven om het werk goed te kunnen doen. De president heeft met zijn partij 20 zetels gekregen, laat hij de ruimte krijgen nu te regeren. Als de president faalt, betekent dat ik als vicepresident ook faal”, aldus de vicepresident.