You are currently viewing De SLM verkeert in een slechte staat

De SLM verkeert in een slechte staat

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

President Chan Santokhi heeft woensdagavond tijdens een persconferentie gezegd dat de SLM bijkans stuurloos is geworden en een schuld van US$ 100 miljoen heeft. De SLM verkeert in een slechte staat.

De president zegt dat zijn regering een traject heeft ingezet voor het ontwikkelen van beleid voor de parastatale bedrijven in ons land. Deze bedrijven zijn bedrijven waarin de regering een stukje verantwoordelijkheid heeft, moeten weer winstgevend worden gemaakt, aldus Santokhi.

Volgens de president ging het moeizaam om alle benodigde informatie te verkrijgen van de SLM. Het stuit de regering tegen de borst dat de Boeing 777 is geleased zonder dat die gevlogen heeft vanwege een probleem met het certificeringsproces.

Binnen drie weken verwacht de regering van de leiding van de SLM volgens de president een hervormingsplan met actiepunten om het bedrijf in rustig vaarwater te brengen. Het bedrijf zit een crisis en er komt een crisisteam bestaande uit nationale en internationale experts, aldus de president.

Inmiddels is het personeel van de SLM en andere parastatale bedrijven ontevreden over zijn salaris. Zo wil het personeel worden uitbetaald volgens de unificatiekoers SRD 14.29. De oude koers van de Centrale Bank van Suriname van SRD 7.52 voor een Amerikaanse dollar is achterhaald, vindt de bond.

Maandag dreigde het personeel van de N.V. Luchthavenbeheer in actie te gaan omdat ze het doorvoeren van de unificatiekoers conform de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) met de directie van de N.V. Luchthavenbeheer wil bespreken. De regering is door de bond in de gelegenheid gesteld om naar een oplossing te zoeken. De actie is daarom voorlopig opgeschort.