You are currently viewing Oude winkel Dressikie verwoest door orkaan Zeta

Oude winkel Dressikie verwoest door orkaan Zeta

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

JAMAICA – De oude winkel langs de weg in Huddersfield, St. Mary, die Beverley Dressikie gebruikt als klaslokaal voor haar twee dochters, is verwoest door winden die verband houden met de orkaan Zeta, wiens buitenste banden onlangs het eiland troffen.

De kinderen van Dressikie gebruikten het gebouw maandag toen het instortte, maar ze ontsnapten aan verwondingen.

Ze gebruiken de ruimte sinds vorige week omdat deze zich dichter bij de Wi-Fi-service bevindt, waartoe ze toegang hebben vanuit een huis aan de overkant.

Nu doet Dressikie een beroep op hulp bij de wederopbouw van het gebouw en om daar een bedrijf op te starten en haar kinderen gemakkelijker toegang te geven tot de wifi-dienst.

Dressikie vertelde The Gleaner dat de kinderen thuis waren om schoolwerk te doen, maar vanaf daar geen toegang hadden tot internet.

“Dem outside, but not down there. Where they are, the service don’t pick up so good like when them down by the shop. I really need the help to put it back up and get some things to sell,”, zei ze.

Dressikie is een geregistreerde ambachtelijke handelaar die haar artikelen twee dagen per week in een hotel verkocht, maar sinds maart, met de komst van COVID-19 en de sluiting van het hotel, heeft ze geen inkomen meer kunnen verdienen.

Vorige week vertelde ze The Gleaner dat ze soms handdesinfectiemiddelen en andere kleine voorwerpen verkoopt in de oude winkel. Met de structuur nu naar beneden, is zelfs die kleine bron van inkomsten verdwenen. Bovendien betreurde ze dat ze nooit heeft geprofiteerd van het hulppakket van $ 10.000 van de regering.

Dressikie zei dat als ze hulp kon krijgen bij het herbouwen van de winkel en er wat voorraad in kon krijgen, dat haar in een veel betere positie zou brengen.