You are currently viewing Joel Dominie nieuwe president-commissaris Cevihas

Joel Dominie nieuwe president-commissaris Cevihas

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

PARAMARIBO – Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft vrijdag de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) voor de duur van 3 jaar benoemd.

Cevihas dient als facilitator voor de verschillende vissersboten die in onze wateren vissen en hun vis ook voor de verkoop of verwerking aanbieden in Suriname. De boten kunnen terecht voor water, ijs en brandstof.

De president-commissaris van de Raad is Joel Dominie. De overige leden zijn Parveen Amritpersad, Frits Hijmans, Mahinderpersad Rathipal en Andy Apensa.

Minister Sewdien verwacht dat Cevihas als parastataal bedrijf haar bijdrage zal blijven leveren aan de economie van ons land en nog meer mag groeien als toonaangevende faciliterende dienstverlener in de visserijsector in Suriname.

Intussen heeft de Raad directeur Derrel Boetoe op non-actief gesteld. De RvC zal regelmatig verslag uitbrengen aan de LVV-beleidsman.