You are currently viewing Trinidad: ‘Pastor nam ons geld’

Trinidad: ‘Pastor nam ons geld’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

TRININDAD – Een groep mensen die investeerde in Island Destiny Foundation Family, een geldsysteem dat beloofde hun bijdragen te vermenigvuldigen, deed dat, wetende wat de risico’s waren.

Er zou geld zijn om anderen te helpen, ‘vervolgde ze.

De vrouw die liever anoniem bleef, vertelde Guardian Media dat zij en de mensen die ze rekruteerde $ 21.000 hadden geïnvesteerd.

Een andere investeerder zei dat hij $ 7.000 was opgelicht, geld dat hij uit zijn spaargeld had gehaald.

“Ik neem echt het risico omdat ik goed op de hoogte was dat hij een man van God was, hij was een pastoor”, zei hij.

De groep zei tijdens de Zoom-bijeenkomsten dat hij hen vertelde dat als het niet lukte, hun investeringen aan hen zouden worden teruggegeven.

Volgens de leden moesten ze hun geld een maand na het investeren ontvangen, maar toen die dag aanbrak, kregen ze een rondje.

“Ik blijf ze berichten sturen en vragen waar is mijn geld dat ik dingen te doen heb,” zei hij.

‘Ze belde me terug en legde uit dat de cirkel soms vastloopt’, vervolgde hij.

De man zei dat naarmate hun wachttijd toenam, ze druk begonnen uit te oefenen op de vermeende pastoor die vervolgens een Zoom-spoedvergadering belde. Tijdens deze bijeenkomst kregen de investeerders te horen dat het systeem was gecrasht.

“Hij gaf toe dat hij meer had genomen dan hij aankan”, zei een andere investeerder.

De oprichter van Island Destiny Foundation Family beloofde iedereen terug te betalen. Dat was hun laatste ontmoeting en volgens de groep verwijderde hij de telegramgroep waarmee ze zouden communiceren en oproepen naar zijn telefoon bleven onbeantwoord.

“Achteraf stuurde hij een bericht naar de persoon die mij bracht met de mededeling dat het geld gedaan is, hij heeft uitbetaald wie hij al moet uitbetalen en het geld is op. Hij heeft geen geld om iemand anders uit te betalen”, zei een investeerder.

Hij vertelde Guardian Media dat hij de vermeende predikant had verteld dat hij naar de politie zou gaan, maar hij antwoordde met de vraag wat de aanklachten waren.
Een andere vrouw zei dat ze een ontmoeting had met de oprichter van de Island Destiny Foundation Family, die zich afvroeg waar ze het geld vandaan had om te investeren. Hij vertelde haar dat hij haar geld had aangenomen om haar een lesje te leren.

“Het voelde als een pestsessie, ik begon te huilen”, zei ze.

‘Hij zei dat hij hoopte dat ik deze keer mijn lesje had geleerd en dat ik niet meer op dit soort dingen zou terugkomen,’ zei ze.

Guardian Media kreeg te horen dat de groep 240 leden had voordat deze werd verwijderd en volgens de leden die we spraken heeft niemand hun geld ontvangen.

Ze zijn van plan hun benarde situatie aan de politie voor te leggen en hopen dat hun verhaal anderen ontmoedigt om dezelfde fouten te maken.