You are currently viewing Presentatie  seismisch onderzoek van TOTAL

Presentatie seismisch onderzoek van TOTAL

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

CORONIE – Op dinsdag 3 november 2020 heeft de directeur van Institute for Green economie in Suriname (I.G.S) dhr D.Rusland een presentatie gehouden in de multifunctionele zaal over de 3-Dimensionaal seismisch onderzoek van TOTAL. TOTAL is een Frans bedrijf die in 130 landen opereert in producten zoals aardolie en aardgas. Dit bedrijf zal samen met Apache international voor de kust van Suriname in blok 58 opereren.

Ze gaan boringen verrichten voor de kust van Nickerie, Coronie en Saramacca. In 2021 zullen de eerste boringen plaatsvinden en deze operatie zal 5 jaren lang duren. De gemeenschap zal altijd op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die zullen plaats vinden gedurende deze periode. In de presentatie werden belangrijke informaties naar voren gebracht zoals, de doelstelling van het TOTAL Project, de boorlocaties en over olierampen die zich kunnen voordoen tijdens de boringen. Er zal ook werkgelegenheid gecreëerd worden voor de Coronianen.

De burgervader Maikel Winter gaf aan dat het heel belangrijk is voor de gemeenschap om op de hoogte te zijn van de activiteiten die zich in het district plaatsvinden. De presentatie was duidelijk genoeg voor de aanwezigen. De heer Rusland was zeer tevreden met de participatie van de aanwezigen en hoopt dat de werkzaamheden van dit project vlot zullen verlopen.