You are currently viewing Regeringsdelegatie verwelkomd op Drietabbetje

Regeringsdelegatie verwelkomd op Drietabbetje

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi is vandaag verwelkomd op Drietabbetje. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport, assembleeleden en districtscommissarissen (dc’s) zijn meegereisd.

Het bezoek is in verband met de ‘districten-toer’, waarbij de bevolking wordt bedankt voor het vertrouwen gesteld in de regering op basis van de verkiezingsuitslag.  De delegatie is ontvangen door granman Bono Velanti, waarna een krutu is gehouden. Het grootopperhoofd is ingenomen met de komst van de delegatie. Na zijn toespraak  hebben de gasten een pangi gekregen.

De zeven dc’s van Sipaliwini zijn ook aanwezig op de krutu. Dc Josta Vaseur van bestuursressort Kabalebo heeft het belang van de samenwerking benadrukt. Zij vindt het bijzonder dat de dc’s deelnemen aan de krutu om zo veel meer te kunnen bereiken. Verder heeft zij de vele problemen waarmee het district te maken heeft aangekaart.

Onderwijs en volksgezondheid hebben speciale aandacht nodig. Ook de afzet van landbouwgewassen is van belang. De meeste ressorten hebben soortgelijke problemen.

Tijdens de krutu worden diverse kwesties waarmee de bevolking zit, naar voren gebracht. Verwacht wordt dat de regering aandacht besteed aan zaken die dringend opgelost moeten worden.

Culturu