You are currently viewing Srefidensibonus voor landsdienaren

Srefidensibonus voor landsdienaren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

In november van dit jaar mogen  Surinaamse ambtenaren een bonus tegemoet zien. De bonus is in verband met  de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Als dit goed gaat zal er in december een kerstbonus worden gegeven.

Nadat dit op donderdag 5 november in de regeringsraad besloten te hebben, deed president Chandrikapersad Santokhi deze mededeling tijdens zijn bezoek vandaag, aan Dritabiki.  De bonus zal niet perse alleen voor landsdienaren  zijn. De regering zegt de mogelijkheden te bekijken om dit financieel extraatje ook buiten de ambtenarij te verstrekken.

In de regeringsraad is er ook besloten dat er in januari  een loonronde komt. De Sociaal Economische Raad (SER) wordt hierover geconsulteerd zodat zij advies kan geven betreffende de financiële gevolgen hiervan.

De besluiten zijn genomen vanwege de vele offers die de samenleving  brengt, maar vanaf februari zijn er structurele hervormingen op komst