You are currently viewing Kabinet vp geschokt door heengaan Alendy

Kabinet vp geschokt door heengaan Alendy

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – Het kabinet van de vicepresident is zeer geschokt door het heengaan van Caprino “kapi” Alendy (68).

Alendy -e revoorzitter van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP)- is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijke en kundige politicus in Suriname.

Zijn politieke ervaring dateert terug tot 1977 (43 jaren).

In 2005 werd Alendy vicevoorzitter van DNA. Aan het eind van dat jaar werd hij onderscheiden met het Gaanman Gazon Matodja Award.

Het Gaanman Gazon Matodja Award of in het Ndyuka: Gaanman Gazon Matodja Daa, is de hoogste Marrononderscheiding. Deze wordt toegekend aan personen en instellingen die zich voor de Surinaamse samenleving in het algemeen, en de Marronsamenleving in het bijzonder, duidelijk zichtbaar verdienstelijk hebben gemaakt.

Voor zijn overlijden diende hij als adviseur van vicepresident Ronnie Brunswijk op het kabinet van de Vicepresident. Hij adviseerde en ondersteunde de vicepresident over onder meer beleidsontwikkelingen en vraagstukken over maatschappelijke aangelegenheden. Ook hier was zijn bijdrage significant.

Als regering betuigen wij ons innig medeleven met de Surinaamse samenleving en alle nabestaanden. Wees getroost door de vele mooie herinneringen over Alendy. De wijze lessen van u zullen wij zeker koesteren.

Het heengaan van Alendy zorgt voor een enorme leegte in ons hart. Er zal verdere afstemming met de familie plaatsvinden omtrent de teraardebestelling.

Waka bun!

Directoraat Volkscommunicati