You are currently viewing Controle op winkelzaken in het district Saramacca

Controle op winkelzaken in het district Saramacca

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Op maandag 9 november 2020 is er een aanvang gemaakt met controle werkzaamheden bij de diverse winkelzaken in het district Saramacca en wel in het ressort Groningen. De controle werkzaamheden worden uitgevoerd door de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD)bijgestaan door de Economische Controle Dienst (ECD) en de Bestuursdienst Groningen.

Bij die werkzaamheden zijn een aantal producten, waarvan de houdbaarheid reeds lang verstreken zijn, van de schappen gehaald. Ook diepvries-producten die niet meer goed zijn voor consumptie hebben de samenwerkende diensten in beslag genomen.

Tijdens de controle is ook gebleken dat voorverpakte goederen zoals uien, aardappelen en zelfs suiker niet de juiste gewicht van een kilogram hebben. Terstond moesten deze producten opnieuw gewogen worden en nu op de juiste gewicht van een pond of kilogram.De controle werkzaamheden op winkelzaken en ook eethuizen in de diverse ressorten van het district Saramacca wordt verder voortgezet.