You are currently viewing Coke van Guyana naar Belgie

Coke van Guyana naar Belgie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Guyana – De Customs Anti-Narcotics Unit (CANU) heeft een verlenging van het High Court gekregen om twee van de drie Guyana Revenue Authority (GRA) -medewerkers vast te houden in verband met het record drugscriminaliteit in België, terwijl de inspanningen om de verwijderde scanner te herstellen worden voortgezet beelden van de uitgang van de stad.


Dat werd bevestigd door CANU-hoofd, James Singh, die Kaieteur News informeerde dat de andere GRA-medewerker en de makelaar op voorwaarde uit politiehechtenis waren vrijgelaten. Kaieteur News kreeg te horen dat op 25 september vier containers Guyana verlieten, verscheept door MA Trading van Marlon Primo, uit Atlantic Ville, East Coast Demerara, naar de geadresseerde Lotraco Recycling BV, Nederland.

Persoon van belang: Marlon Primo

Volgens bronnen zijn slechts drie van die containers gescand en zijn de afbeeldingen later verwijderd. Volgens de regelgeving moeten containers die als een hoog risico worden beschouwd als ze Guyana verlaten, worden gescand in de faciliteit aan Lombard Street, Georgetown als onderdeel van de exportprotocollen van het land.
Het zou onmogelijk zijn geweest voor de container om aan het scansysteem van GRA te ontsnappen. Nu probeert GRA de afbeeldingen op te halen.
CANU is nog steeds op zoek naar lokale schrootdealer, Marlon Primo, een persoon die van belang is voor de sonde. Inmiddels is er een gezocht bulletin uitgegeven.


De enorme lading cocaïne verliet Guyana op 25 september en werd op 27 oktober in België geopend, met een geschatte straatwaarde van € 900 miljoen.


Het was vermomd als schroot en in een stalen container geplaatst die op zijn beurt in een zeecontainer werd verpakt en in een transatlantisch schip werd geladen.