You are currently viewing Nog geen examens voor leerlingen Kwamalasemutu en omgeving

Nog geen examens voor leerlingen Kwamalasemutu en omgeving

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

PARAMARIBO – De leerlingen van de dorpen Kwamalasemutu, Apetina, Allapadu, Tepu en Palemeu hebben het schooljaar 2019/2020 nog niet afgesloten. De leerlingen hebben niet deelgenomen aan het regulier examen. Ook de rapportboekjes zijn nog niet uitgereikt.Suzan Macnack is schoolhoofd van OS Kwamalasamutu en vertrekt na maanden weer naar het dorp. Ze geeft aan dat de school gesloten was vanwege COVID-19 en zal nu pas weer opstarten. “De leerlingen weten niet als ze over zijn. We zouden dat tegen eind augustus gaan doen en we zouden twee weken daar blijven. De afspraak was dat we weer iets zouden vernemen vanuit het ministerie van Onderwijs nadat de onderdirecteur ons had toegesproken, maar we hebben niets meer vernomen.

Wat de reden is weten we niet, maar ik ben blij dat ik nu terug kan om het werk op te starten”, merkt Macnack op.Macnack weet niet wanneer ze officieel gaat starten met het nieuwe schooljaar. “Ik ga nu terug, maar de focus zal niet zijn op het schooljaar 2020/2021. De focus zal zijn op wat we moeten afronden. Ik kan niet met het nieuwe schooljaar starten, de achterstand wordt groter, maar ligt niet aan ons”, aldus de gemotiveerde schoolleider die al 30 jaar in het binnenland werkzaam is.

De leerlingen moeten voorbereid worden op het examen, de zaak is volgens haar gaan bezinken. De leerlingen moeten weer gemotiveerd worden en aanwakkeren om weer in het systeem te komen. De gap is groot en we hebben een maand nodig voor de voorbereiding. De onderwijzers die lesgeven op de school zijn plaatselijk, maar kunnen niet opstarten vanwege de maandenlange onderbreking. Het is niet verantwoordelijk dat te doen zonder een schoolleider, geeft Macnack aan.Voor het nieuwe schooljaar moet er gewerkt worden met een aangepast schema om toch te kunnen werken met de leerlingen.

Er zal vergaderd worden met de school voordat we beginnen. Daarna zal er vergaderd worden met de dorpsleiding en de ouders.De OS Kwamalasemutu telt 175 leerlingen.De andere groep leerkrachten voor het binnenland vertrekt later vandaag.

Simone Awanna