You are currently viewing Elektriciteitstarieven niet verhoogd

Elektriciteitstarieven niet verhoogd

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

“De afgelopen periode is er in de media geuit dat de elektriciteitstarieven verhoogd zijn; het laatste is niet correct. Dit laat de NV EnergieBedrijven (EBS) Suriname weten. Als gevolg van diverse omstandigheden is er bij een aantal klanten de meterstand voor lange tijd niet opgenomen, maar heeft er een berekening plaats gevonden op basis van de laatste opgenomen meetgegevens. De EBS is de afgelopen periode gestart met het inlopen van deze achterstallige opnamen. Vanwege het huidig staffelsysteem komen deze specifieke klanten mogelijk in een hogere categorie, met als gevolg hogere verbruikskosten.

Mag de klant, na zelf evalutie van zijn verbruiksgedrag, de indruk hebben dat zijn verbruikskosten hoger zijn, kan hij de meteropname zelf doen en daarmede een herberekening aanvragen bij de EBS. Herberekeningen kunnen momenteel bij voorkeur aangevraagd worden via het email adres Customerservices@ebs.sr en het telefoonnummer 175. Aan klanten worden beleefd verzocht om over het algemeen de meterstand zoveel als mogelijk zelf door te geven via de diverse kanalen: sms, 175, online via www.nvebs.com.