You are currently viewing Breakingnews: Oud-vicepresident Adhin aangehouden

Breakingnews: Oud-vicepresident Adhin aangehouden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Oud-vicepresident en NDP-assembleelid Ashwin Adhin is vanmorgen aangehouden. Minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie heeft zojuist in De Nationale Assemblee (DNA) de aanhouding van Adhin bevestigd. Adhin heeft een advocaat in de arm genomen.

President Chan Santokhi hoopt dat Adhin rechtsbescherming krijgt, liet hij weten in het parlement.

Op vrijdag 13 november waren afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie, dat Adhin zich zou aanmelden met zijn advocaat. Dit is tot vandaag niet gebeurd. Hij is door de politie opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding.

Fractievoorzitter van de NDP, Rabin Parmessar, geeft in DNA te kennen dat men voorzichtig moet zijn om mensen te beschuldigen. Pas als de onafhankelijke rechter een uitspraak heeft gedaan is de persoon schuldig, legt hij uit. “Al ben je aangehouden, je hebt de status van een verdachte”, zegt hij. Een persoon met een verdachte status is nog geen schuldige.