You are currently viewing zonnepanelen park in Coronie

zonnepanelen park in Coronie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

CORONIE – In de week van 16 november 2020 is de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) gestart met het opschonen van een terrein in de omgeving van de Arthur Flustraat . Het terrein wordt bouwrijp gemaakt om een zonnepanelen park op te zetten.

Het is een pilot project van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) waarbij zonne-energie gebruikt zal worden om de gemeenschap te voorzien van elektrische energie. Een deel van de energie die overdag wordt opgewekt door de zonnepanelen wordt opgeslagen in batterijen om deze ‘s avonds te gebruiken.

De uitvoering van dit project ligt in handen van de subcontractor HSW Energy N.V en de werkzaamheden zullen ongeveer een jaar duren. Dit project wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB). In de maand december 2020 zal er een mini beurs gehouden worden om de Coroniaanse gemeenschap te informeren over het zonnepanelen park. Ook zullen er flyers en folders verdeeld worden.

De districtscommissaris van Coronie Maikel Winter vindt het een uitstekend project, omdat de ondernemers gebruik kunnen maken van schonere en duurzame energie.