You are currently viewing Straatventers  bij parlementariër Sampie

Straatventers bij parlementariër Sampie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Straatventers die al jaren hun producten verkopen aan de Jodenbreestraat, Heiligenweg en de Saramaccastraat zijn boos op districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola. Ze hebben te horen gekregen dat zij vanaf 1 december niet meer over straat mogen verkopen. Daarom hebben zij hun beklag gedaan bij ABOP-parlementariër Edgar Sampie.

Dc Bhola zegt dat de informatie van de straatventers niet op waarheid berust. Het districtscommissariaat is ongeveer drie weken terug gestart met het ordenen van de straatventers in de binnenstad. Volgens de burgervader zullen deze verkopers op de verschillende markten in Paramaribo geplaatst worden. Hij zal de groep voor een gesprek oproepen, want het is niet de bedoeling om deze ondernemers brodeloos te maken. “Het gaat om het ordenen van de binnenstad,” beweert dc Bhola.

In het parlementsgebouw hebben de venters, die voornamelijk kleding verkopen, hun misnoegen geuit over de gang van zaken. Ze hebben schulden gemaakt om in december genoeg te kunnen verkopen. Door de COVID-19-situatie zijn er geen toeristen in het land, dus willen zij daarom toch moeite doen om wat geld te verdienen.

Bij de parlementariër hebben ze ook geklaagd over de prijzen in de winkels en dat zij met moeite nog hun gezin kunnen verzorgen. Om schulden te betalen gebruiken ze hun spaargelden. Ze vrezen dat zij hardhandig verwijderd zullen worden zoals in 2010 het geval is geweest. Aan de volksvertegenwoordiger hebben zij gevraagd of zij hiervoor op deze regering hebben gestemd. “Na disi na san Chan o seti gi wi poti wan?” werd opgemerkt.

Sampie vindt de gang van zaken niet prettig. Hij begrijpt dat deze ondernemers een ontzettend moeilijke periode achter de rug hebben. Een aantal maanden hebben zij niet kunnen verkopen, vanwege de COVID-19-situatie in het land. Daarom wil het assembleelid zich inzetten om dit probleem op te lossen.

Volgens de dc moet de binnenstad geordend worden, want ook het verkeer is druk. Niemand mag last ondervinden van ondernemers die langs de verschillende wegen hun producten aan de man brengen. Ook de concurrentie van de andere winkeliers speelt een rol bij de ordening van de venters in de binnenstad.