Trinidad: Rechtbank stopt deportatie van Venezolaanse kinderen

Trinidad: Rechtbank stopt deportatie van Venezolaanse kinderen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

DE Staat is weerhouden van het opnieuw deporteren van 16 Venezolaanse kinderen en 11 volwassenen, terwijl hun bezwaar tegen hun deportatie dat in het weekend plaatsvond, wordt gehoord en beslist door het Hooggerechtshof.

Die verzekering werd gegeven door advocaten van het kantoor van de procureur-generaal toen een verzoek om voorlopige voorziening ingediend door advocaten voor de groep gisteravond voor de rechter kwam.

Behalve dat ze niet naar Venezuela werden teruggestuurd in afwachting van de uitkomst van hun zaak, beval Rechter Avason Quinlan-Williams ook dat de asielzoekers werden verwijderd van het politiebureau van Erin waar ze gisteravond werden vastgehouden en naar de quarantainevoorziening van de staat in de helihaven op Chaguaramas.

De staat kreeg opdracht om ze vandaag om 06.00 uur in de faciliteit te hebben. Wanneer de quarantaineperiode is afgelopen, moet de groep op de locatie blijven totdat de rechtbank een beslissing neemt over hun status in dit land.

Rechter Quinlan-Williams deed de bevelen net rond 21.30 uur.

The Express begrijpt dat de rechter opmerkte dat de uitvoerende arm van de staat verantwoordelijk was voor het bedenken van beleid voor de behandeling van asielzoekers, aangezien het niet de norm kan worden dat de rechtbanken dagelijks worden benaderd om dergelijke kwesties te behandelen.

Rechter Quinlan-Williams zei dat de situatie niet kon voortduren zoals het is geweest met kinderen die in gevangenissen worden geplaatst of politiebureaus die gescheiden zijn van hun ouders.

De rechtszaak werd woensdagochtend aangespannen door advocaten Gerald Ramdeen, Umesh Maharaj, Dayadai Harripaul en Nafeeza Mohammed.