Personeelsleden Greenheart ontvangen voor zes maanden

Personeelsleden Greenheart ontvangen voor zes maanden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Economie

Personeel van houtmaatschappij Greenheart, dat door de directie thuis is gezet, is voor zes maanden uitbetaald. Ongeveer twintig personen hebben geld ontvangen, zegt Ricardo Karwofodi aan Suriname Herald. “We zijn blij dat we uitbetaald zijn door het bedrijf, maar we moeten nog meer geld ontvangen. Ze hebben vanaf mei uitbetaald en we moeten voor nog twee maanden ontvangen,” zegt Karwofodi. Hij is een van de arbeiders en ook bestuurslid.

De personeelsleden zouden zonder grondige reden zijn thuis gezet. Deze groep werknemers heeft in maart dit jaar aandacht van de werkgever gevraagd voor het creëren van veilige werkomstandigheden, waaronder het verstrekken van adequate goedgekeurde stofmaskers. Greenheart was van oordeel, dat zij niet in staat was de stofmaskers te verstrekken en heeft de werknemers verboden om het terrein te betreden. De directie heeft de werknemers niet meer opgeroepen om de werkzaamheden te hervatten.

De directie is nu bezig met het aanvragen van individueel ontslag bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Via de rechter zijn ze bezig om de werkovereenkomst te ontbinden, geeft Karwafodi aan. “Ze willen ons niet meer hebben in het bedrijf. De case is al bij de rechter, maar is verschoven naar januari.”

Een deel van de werknemers is al gehoord door de rechter, terwijl het ander deel in januari aan de beurt is, zegt Karwafodi.

Simone Awanna